tiistai 4. syyskuuta 2018

Kauratoska-omenapiirakka

Jos omenaista ja tuhtia piirakkaa on vailla niin tässä on täydellinen resepti! Vaniljakastikkeen kanssa aivan herkullista. Ohje luottopaikasta, eli soppa365.fi - osoitteesta.




Kauratoska-omenapiirakka

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl venhäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

500 g suomalaisia hapokkaita omenoita (noin 300g viipaleita)

Kauratoska

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Pehmitä voi mikrossa. Sekoita voin joukkoon sokeri ja kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita nämä voin, sokerin ja kananmunan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.

Voitele (halkaisija noin 28 cm) piirakkavuoka kevyesti. Kumoa taikina vuokaan ja taputtele jauhotetuin käsin pohjalle ja reunoille. 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pese omenat ja lohko ne kuorineen, siemenkotaa ei tietystikään käytetä. Viipaloi omenalohkot. Levittele ne taikinan päälle vuokaan. Omenoiden määrä näyttää aika suurelta, mutta kaikki kyllä mahtuu vuokaan. 

Tee kauratoska. Pehmitä voi mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Ripottele toska omenaviipaleiden päälle vuokaan.  

Paista toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa piirakka lämpimänä (kannattaa seuraavanakin päivänä tarjoilla mikron kautta, maistuu siten paljon paremmalta) vaniljakastikkeen kanssa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti