sunnuntai 26. elokuuta 2018

Lohi-salaattikakku

Äkkiä itsellemmekin ylös tämä mahtava juhlapöytään tai tavalliseen kahvipöytään sopiva salaattikakkuresepti. Salaattikakku on hauska vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle, vaikkakin paljon samaa näissä kahdessa - Mrs. Antiakatemian suosikkiasiassa - on. Tähän kakkuun tehdään leipäkin itse, joten luvassa on taatusti positiivista huomiota herättävä tarjoiltava. Leivän voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, sen kun pitää joka tapauksessa jäähtyä täyttämistä varten.

Resepti on Valion lehtisestä, joka on meille jostakin kulkeutunut. Valion kakkukuva on huomattavasti upeampi kuin meidän, mutta tässäpä taas näkyy harrastelijakokin (ja kännykkäkameran) ja lehteen päätyvän version erot selkeästi... : ). 

Lohi-salaattikakku


8-10 annosta 

Porkkanaleipä
2 dl sinistä maitoa
1/4 pakettia hiivaa (ei siis kuivahiivaa)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
25 g sulatettua voita
1 iso porkkana raastettuna
6.5 dl vehnäjauhoja

Kostutus
1 dl kasvislientä, eli puolikas kasvisliemikuutio kuution pakkauksen ohjeen mukaan. Lientä jää luultavasti yli

Täyte ja koristelu 
2 rasiaa (á 200g)  ruohosipulituorejuustoa, tai muuta tuorejuustoa maun mukaan
2 dl vispikermaa / kermaa
1/2 tl suolaa
jauhettua mustapippuria
puolikas iso kurkku
2 suippopaprikaa
puolikas kesäkurpitsa
puolikas purkillinen ruohosipulia tai pari kevätsipulin vartta (ohjeen mukaan kasviksia yhteensä 300 gramman verran)
200 g lämminsavulohta
100 g jääsalaattia (meillä tässä jäävuorisalaattia, mutta jääsalaatti voisi olla parempi) 

Tee porkkanaleipä. Kuori ja raasta porkkana. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa. Sulata voi mikrossa. Liuota maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää sekaan kananmuna, sulatettu voi ja porkkanaraaste. Sekoita. Vaivaa joukkoon jauhot. 

Voitele irtopohjavuoka (22-23 cm halkaisija) voilla ja kaada taikina vuokaan. Anna kohota 1 tunti. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Tee täyte. Lisää tuorejuusto kulhoon ja notkista sitä vatkaimella. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja yhdistä. Mausta notkeahko seos suolalla ja mustapippurilla. 

Leikkaa pestyt kasvikset pieneksi kuutioksi. Silppua sipuli pieneksi. 

Leikkaa porkkanaleipä kolmeen osaan. Leikkaa kannesta paistopinta ohuesti pois. Kuumenna vesi vedenkeittimellä kasvislientä varten. Liota puolikas kuutio kuumaan veteen liemikuution paketin ohjeen mukaan.

Kostuta leipälevyt. Levyt saa kostuttaa ihan reippaasti, meillä jäi aavistuksen kuivaksi kun ei koko määrää eli 1 dl kasvislientä laittanut väleihin. 

Pursota pursottimella tai levitä lastalla pohjien päälle tuorejuusto-kermaseos. Laita ensimmäiseen väliin salaattia ja kasviskuutiota, lisää tämän päälle toinen pohja ja  tämän pohjan päälle salaattia ja puolet lohesta. Pursota / levitä pinnalle loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, lohella, ja kasviskuutioilla.

Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti