sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Puolukkahillo

Maanmainio marjavuosi ei ota loppuakseen. Meitä taas hemmoteltiin, kun vanhemmat sukulaiset olivat käyneet marjassa ja meille toimitettiin puolukkaämpärillinen. KIITOS! Luulisi että näiden asioiden pitäisi mennä toisinpäin, me poimisimme marjoja eläkeläisille...no, ehkä muutaman vuoden päästä sitten kääntyy poimintavuorot. Pakastimme osan, osasta teimme hilloa. Tässä itsellekin muistiin hyvän puolukkahillon ohje. Hillosta ei tule liian makeaa, vaan siitä löytyy juuri sopiva happaman ja makean tasapaino, on maukasta. 

Puolukkahillo


Noin 2 litraa hilloa
2 kg / 4 litraa tuoreita puolukoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

Käytä perattuja marjoja.

Lisää marjat isoon kattilaan, kaada sekaan vesi. Laita kattila kuutoselle ja odota, että se alkaa höyrytä. Lisää hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpötila sitten ykköselle tai kakkoselle ja keitä kevyesti poreillen 15 minuuttia. Sekoita välillä.

Ota pois levylä. Kuori vaahto. Meille vaahtoa ei tullut kovin paljon, mutta kaavin senkin vähäisen pois, mukaan lähti hiukan hilloakin. Anna hillon jäähtyä kattilassaan puoli tuntia, sekoittele pariin kertaan.

Kaada hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje tiukasti. Anna jäähtyä vielä jonkun aikaa. Säilytä jääkaapissa. Voi kaataa myös pakasterasioihin ja säilyttää jääkaapissa, mutta ehkä ne pakasterasiahillot kannattaa syödä ekaksi pois, lasipurkissa säilynee paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti