keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Thaityylinen papayasalaatti

Nam nam, tässäpä erinomaisen maukkaan thaisalaatin ohje. Idea tuli Australian Masterchef-ohjelman viime kaudelta ja nyt vasta teimme tätä ensimmäistä kertaa.  Muokkasimme ohjelman ohjetta melkolailla, lisäsimme katkaravut ja papayan ja meillä ei ollut ohjeessa mainittua kuivattua katkarapua eikä siten siitä tehtyä tahnaa. Tuli tällaisenaan tosi hyvää!

 Thaityylinen papayasalaatti


Ainekset:

6  kirsikkatomaattia (ei näköjään näy kuvassa, on niitä siellä)
kourallinen pitkiä tuoreita papuja
1 tuore papaya
2 dl katkarapuja

 Katkarapujen marinadi:
2 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili

Salaatin kastike:
1-2 rkl palmusokeria tai ruokokidesokeria (määrä riippuu siitä, miten makeasta tykkää)
1 limen mehu
2-3 rkl kalakastiketta (2 rkl ehkä parempi jos ensimmäisiä kertoja on kalakastikkeen kanssa tekemisissä)

Puoli ruukkua tuoretta korianteria
Pilko valkosipulinkynnet ja chili, sekoita keskenään ja lisää soija. Kaada katkarapujen päälle ja anna maustua. Tee salaatin kastike; sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua.

Keitä papuja muutama minuutti, kunnes ovat vähän pehmenneet, mutta eivät ole löysiä. Anna jäähtyä. Kuori papaya ja vuole siitä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita pitkiä siivuja. Kuvassa versio, jossa leikeltiin vain veitsellä paloiksi ja kyllä vaan oli paljon parempaa ohuina viipaleina. Paloittele kirsikkatomaatit kahteen osaan.

Käytä katkaravut nopeasti kuumalla pannulla, puolen minuutin ajan, toimenpide tiivistää maut vielä paremmin yhteen. 

Sekoita kastike salaattiin, lisää päälle katkaravut. Lisää lopuksi tuore korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti