tiistai 8. lokakuuta 2013

Siitakesienikeitto

Perusidea keittoon saatiin tästä ohjeesta ja sitä vähän muokattiin "intensiivisemmän" makuiseksi vähentämällä nesteen määrää ja laittamalla eri mausteita. Tähän voi sanoa että Helppoa ja Hyvää.


Kattilallinen
1 rasiallinen tuoreita siitakesieniä
5dl vettä 
2 rkl soijaa
1 valkosipuli
1 sipuli
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
1 tl chilijauhetta
mustapippuria
suolaa

Pese sienet.  Leikkaa sienistä kannat pois. Murskaa valkosipulin kynsi kevyesti.  Laita vesi kiehumaan. Lisää sienet, valkosipuli, lisää soija ja anna keittyä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi; purista sienistä vesi pois; ota kaikki neste talteen.

Hienonna sipuli. Kuullota kattilassa voin kanssa. Lisää jo keitetyt sienen hatut ja kuullota lisää. Lisää joukkoon vehnöjauho, kuullota vielä hetki. Lisää sitten sieniliemi joukkoon. Anna keittyä matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja chilijauhe. Kiehauta nopeasti. Soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa suht sileäksi keitoksi. Maista, tarkista suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti