perjantai 16. elokuuta 2013

Grillattua kanaa ja chimichurri-kastiketta

Jossakin lehdessä (valitettavasti unohtui jo missä, otimme vain reseptistä kännykällä kuvan) oli mielenkiintoinen resepti, jota piti heti kokeilla. Kyseessä on etelä-amerikkalainen chimichurri-kastike ja olipas se hyvää grillatun kanan kaverina. Kastike on mukavan mausteista, hapanta ja suolaista; maukasta. Ko. kastike sopii hyvin myös kalalle ja vaikkapa vain kasviksille. Kannattaa testata. Huom. ohjeen mukaan chimichurrin pitää maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ja kanan pitää marinoitua monta tuntia. Kanan kohdalla mielestämme lyhyempikin marinointiaika riittää.

Grillattua kanaa ja chimichurri-kastiketta



2 annosta

Kanan marinadi
2-3 broilerin rintafileetä
2 valkosipulinkynttä
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl hienonnettuja tuoreitta yrttejä, meillä oli salviaa, timjamia ja meiramia
suolaa
mustapippuria

Chimichurri
1 salottisipuli (2 pientä)
1/2 dl punaviinietikkaa (meidän lähikaupassa ei ollut kuin valkoviinietikkaa, laitettiin sitten sitä. Veikkaan että punaviinietikalla olisi tullut vielä vähän maukkaampi)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mietoa chilirouhetta, laitoimme chilijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

Tee kanan marinadi. Kuori ja hienonna/murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kanat pakaste tm. pussiin. Lisää joukkoon kaikki marinadin ainekset. Sekoittele hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan, mielellään useaksi tunniksi, ohjeen mukaan neljäksi tunniksi tai yön yli. 

Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli, ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi. Hienonna persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään esimerkiksi lasipurkissa kunnolla ravistelemalla. Anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.

Pyyhi kanasta ylimääräinen marinadi ja grillaa kypsäksi molemmilta puolilta. Tarjoa chimichurri-kastikkeen ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti