lauantai 8. kesäkuuta 2013

Grillatut munakoisot ja twiced baked potatoes

Tässä pari maukasta lisäkettä vaikkapa grillatun kanan tai pihvin kaveriksi. Munakoisoresepti on  terveellinen, mutta perunoiden kohdalla samaa ei voi sanoa...Olemme nauttineet "kahdesti paistettuja perunoita" Amerikan reissuilla ja ne ovat aivan mielettömän hyviä, mutta mitä muutakaan voi odottaa, jos aineksiin kuuluvat cheddar-juusto ja kerma...Noo joskus voi vähän herkutella.

Grillatut munakoisot


Kahdelle

1 munakoiso

Mausteöljy
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria

Suolaa

Leikkaa munakoiso noin 1.5 cm:n viipaleiksi. "Itketä" munakoisot. Tämä poistaa munakoison kitkeryyttä, mutta veikkaamme, ettei tämä toimenpide ole välttämätön, jos on tottunut syömään munakoisoa sellaisenaan. Levitä viipaleet lautaselle ja ripottele päälle tasaisesti suolaa. Anna olla 10 minuuttia, "töpöttele" esim. talouspaperilla noussut neste pois, käännä, ja toista toiselle puolelle.

Valele ensiksi itketetty puoli mausteöljyllä, anna imeytyä vähän aikaa. Siirrä grilliin maustettu pinta alaspäin ja valele toinen puoli öljyllä. Grillin ei tarvitse olla kovin kuuma, varo, etteivät munakoisot pala. Toista valelu ja kääntely 3-4 kertaa, kunnes ovat läpikypsiä. Tähän menee noin 15 minuuttia. Tarkista lopuksi suola.



Twiced baked potatoes




Kahdelle (yhdelle isoruokaiselle)

Kaksi isoa perunaa (sellaisia, jotka soveltuvat esimerkiksi uuniperunoiksi, esim. Van Gogh).
1 rkl ruohosipulia
1 tl tuoretta timjamia
1 tl tuoretta oreganoa tai muita yrttejä maun mukaan
2 rkl kuohukermaa
1.5 dl cheddar-juustoa
Mustapippuria

Keitä perunat täysin kypsiksi. Tavoitteena olisi säilyttää kuoret ehjänä, mutta tämä on osoittautunut melko hankalaksi...Oikeassa twiced baked potatoessa perunamassa laitetaan takaisin omaan kuoreensa, mutta rikkihän ne taas menivät ja teimme foliosta tuommoiset kupit, tämäkin käy vallan hyvin.

Halkaise perunat pitkittäin. Jos kuoret säilyvät ehjänä, kaavi peruna varovasti kuoresta pois astiaan, muutoin ei tarvitse varoa mitään. Hienonna ruohosipuli ja yrtit, sekoita perunan kanssa.  Raasta cheddar ja lisää muiden ainesten joukkoon, säästä vähän raastetta valmiin massan päälle laitettavaksi. Lisää kerma. Mausta mustapippurilla. Sekoita hyvin, tarkista maku.

Siirrä takaisin perunankuoreen tai folioon. Ripottele päälle cheddar-raastetta. Grillaa, kunnes pinta on saanut vähän väriä.

2 kommenttia:

  1. Itse itketän munakoisot painon alla (esim. leikkuulauta ja lautanen päälle). Eivät silloin imaise tuota öljyä itseensä, kun ilmat tulee pihalle ;)
    Mutta sekin on vain makuasia :D

    -Epäkokki-

    VastaaPoista
  2. Aivan, hyvä vinkki, pitääpä seuraavalla kerralla kokeilla!

    VastaaPoista