maanantai 6. toukokuuta 2013

Minipavlovat

Hyvin helppo ja hyvin nätti jälkiruoka tämä minipavlova. Tehtiin täällä meidän blogissa olevan marenkireseptin mukaan ja marenki onnistui tuommoisina vähän isompinakin kiekkoina erinomaisesti.

http://keittotaidonantiakatemia.blogspot.fi/2012/04/marenki-tropical-coctail.html

Muuta reseptiä ei ollut, kunhan ideakuvia selattiin netistä.

Minipavlovat


Marenki
Noin 12 kpl minipavlovia
4 munan valkuaista
200 g sokeria (noin 2,3 dl)

Vatkaa valkuaiset (oleellista on, ettei yhtään tippaa keltuaista pääse joukkoon) kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen. Seos on valmista, kun se on puhtaan valkoista ja siitä muodostuu teräviä piikkejä. Siirrä seos pursotinpussiin. Pursota noin (pienen) kämmenen kokoisia kiekkoja uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä keskelle pieni aukko, jotta kermavaahdolle jää tilaa. Paista miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Kurkkaa uuniin kun tunti on kulunut. Jos marenki on muuttanut väriään ruskean suuntaan, vähennä lämpötilaa 100 asteeseen loppuajaksi. Marenkin pitäisi valmiina olla kevyitä ja irrota leivinpaperista suht helposti. Anna jäähtyä noin vartin verran ennen täytteen lisäämistä. Täyte kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua, koska se pehmentää marenkia melko nopeasti ja sitten pavlovaa on hankala syödä.

Täyte
3 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna.

Tuoreita marjoja tai hedelmiä maun mukaan

Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi ja mausta. Pursota kerma pursotinpussin avulla marenkikiekkojen päälle ja koristele tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

2 kommenttia:

  1. tuleeko semmosia mukavan sitkeitä sisältä ilman etikkaa?

    VastaaPoista
  2. Hei, anteeksti myöhäisestä vastauksesta. Meillä on tullut juuri sopivan sitkeitä! Veikkaan kyllä että marenkihommissa uuni, kananmunien laatu ym. tekijät vaikuttavat myös.

    VastaaPoista