maanantai 4. helmikuuta 2013

Pohjaton kasvispiirakka / pinaattifetapaistos

Olen pari kertaa tehnyt eräästä ruokablogista bongaamaani pohjatonta kasvispiirakkaa tai enemmänkin kasvispaistosta, jossa ei ole montaa hiilaria ja joka on tosi maittavaa ja terveellistä. Tein ensin puolikkaana kyseisen ohjeen ja sitten toisella kertaa kokonaisena ja jostakin syystä siitä puolikkaasta tuli paremman makuista, pohja oli ennen kaikkea kuivempi, isommassa versiossa pohja jäi jotenkin vetiseksi. Vieraille tosin maistui todella hyvin se isomman annoksen piiras, että ehkä minä vain olin sillä kertaa liian kriittinen. Kuvan piirakka olisi saanut vielä vähän kauemmin olla uunissa, fetanpalat voivat hyvin ottaa hieman rusketusta reunoihin. Mutta ei tuo raakaa ollut tuokaan. Tähän tulee pakastepinaattia, joka kannattaa ottaa ajoissa sulamaan.

Pohjaton kasvispiirakka / kasvispaistos

 Iso annos, varmaankin ainakin kuudelle hengelle, puolittaminen pienemmäksi onnistuu mainiosti

6 kananmunaa
2 purkkia kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
2 punasipulia
2 pakettia fetaa (Patros on hyvää)
2pss (á150g) pakastepinaattia
n.20kpl mustia oliiveja
parsakaalin kukinto
1 rkl pestoa

Paloittele parsakaali ja höyrytä tai keitä jättäen sen hyvin napakaksi. Pilko 1 punasipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeäksi pannulla tilkassa öljyä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Laita kuullotetut sipulit, 1 paketti fetaa, oliivit ja keitetty/hörytetty parsakaali sivuun odottamaan.

Sekoita kaikki muut aineet (kananmunat, kermaviilit, 1 pkt fetaa, pakastepinaatit, pesto) keskenään tehosekoittimisessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, seosta ei tarvitse sekoittaa kovin kauaa.
Kaada massa isoon uunivuokaan ja paista uunissa n.20min, mielestäni voi paistaa vaikka 25 min.

Viipaloi punasipuli renkaiksi ja kuutioi feta. Lisää punasipulirenkaat, kuutioitu feta, oliivit ja höyrytetty parsakaali paistoksen päälle ja paista vielä 15-20min, sanoisin tässäkin että vähintään 20 min saa olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti