torstai 25. lokakuuta 2012

Portonic aperitiiviksi, juustoja ja viikunahilloke

Herkuttelimme viikonloppuna juustoilla ja leivoksilla sekä portviinillä. Portviini oli illan pääosassa, se on ihana juoma. Ensi kertaa kokeilimme drinkkiä vaaleasta portviinistä ja olihan se hyvää! Taas jälleen kerran inspiraation tarjosi Glorian ruoka & Viini-lehden uusin numero...Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka alkanee siltä vaikuttaakin : ). Juustot ja leivokset olivat suoraan kaupan tiskiltä, drinkin viikunahillokkeen ohje ko. lehdestä.

Portonic



8 cl makeaa tai kuivaa valkoista portviiniä. Meillä oli makeaa.
20 tuoretta mintunlehteä/kourallinen
tonicia
4 limetinlohkoa
Jäitä

Laita mintunlehdet laseihin ja murskaa niitä, jos haluat hieman voimakkaampaa mintun makua. Täytä lasit jäillä. Lisää portviini ja pidennä juoma maun mukaan tonicilla, laitoimme sen verran että lasi täyttyi. Laita limelohkot laseihin.

Viikunahilloke

200 g kuivattuja viikunoita
2 dl ruby portviiniä
2 rkl hunajaa
2 tähtianista

Leikkaa viikunat 6-8 lohkoon ja laita kattilaan. Lisää loput ainekset. Keitä hilloketta kannen alla hiljaa poristen noin 20 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja purkita. Tarjoa juustojen kanssa.


Piparkakkuja, maalaisleipää, viikunahilloketta ja seitsemää sorttia juustoja. Aika paljon kahdelle, mutta ihan tyypillistä meille...


Nieport Ruby ja Krohn Lágrima.

Puolukkajuustokakku, Sacherleivos ja tuon kolmannen nimeä emme nyt muista, tuhti suklaamoussesisältö siinä oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti