perjantai 12. lokakuuta 2012

Guacamole, tomaattisalsa ja nachoja

Meksikolaistyyppistä ruokaa tekee aina aika ajoin mieli ja se sopii erityisen hyvin illanistujaisiin. Meillä myös perusarkiruokaa ovat burritot, voisikin joskus sen perusreseptin laittaa tänne; pitäisi vain hoksata ottaa ateriasta kuva. Ohjeen googlasin ja sattuikin oikein mainio ohje löytymään blogista, jota ilmeisesti ei päivitetä enää. Muokkasin joitakin osioita ohjeesta kuitenkin.

Guacamole, tomaattisalsa ja nachoja


Guacamole

2 kypsää avokadoa
 1 tomaatti
 puolikas silputtu sipuli
1-2 hienonettua valkosipulin kynttä
½ - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
1 tl tuoretta chiliä (tai 1/2 tl chilimausteseosta)
kourallinen tuoretta korianteria
1-2 tl öljyä
pieni loraus kermaa

Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla. Silppua chili, sipuli, valkosipuli ja korianteri pieneksi yleiskoneessa/blenderissä/morttelissa/sauvasekoittimella tai ihan käsin. Teimme kenwoodin yleiskoneen "maustemyllyllä" tämän vaiheen, jotta ainekset pilkkoutuivat mahdollisimman pieniksi.

Laita äsken silputtu seos, tomaatit, avocadot, limen mehu sekä mausteet kulhoon ja sekoita tehosekoittimessa (nyt lempeämmällä vaiheella) tai sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi soseeksi. Sekoita loppuvaiheessa soseen joukkoon öljyä sekä loraus kermaa.

Tomaattisalsa

5 pientä tomaattia
½ sipuli
valkosipulia
korianteria
1 limen mehu
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus sokeria

Silppua tomaatti sekä sipuli pieniksi kuutioiksi ja valkosipuli sekä korianteri hienoksi. (Laitoimme tämänkin yleiskoneeseen, mutta se oli virhe; tomaatti muuttui liian kovassa myllerryksessä vaahtomaiseksi ja salsasta tuli vähän niinkuin gazpachoa, kylmää kasviskeittoa...Eli kannattaa tehdä käsin tämä salsa.) Purista joukkoon limen mehu. Mausta salsa suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna salsan seistä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua muutama tunti tai yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti