Kyllähän se on niin että yksi parhaista salaateista on Caesar-salaatti. Kanalla tai ravuilla, tässä ohjeessa kanalla. Salaattiin tosin välillä aina kyllästyy. Monissa ravintoloissakin se on listalla ja siten aina se varavaihtoehto, jos muuta sopivaa ei löydy. Itse tehty Caesar-salaatti on tietty parasta! Tämä ohje on testattu sen sata kertaa ja alkuperäinen on Pirkan nettireseptejä, vähän ollaan sitä muunneltu. Kuvassa kastike on valitettavasti piilossa kanan ja juuston alla.
Caesar-salaatti
Ohjeesta tulee Pirkan mukaan viisi annosta.
Kastike
1 | keltuainen |
3 - 4 | anjovisfileetä (laitamme aina 3) |
1 rkl | sitruunanmehua |
1 rkl | vettä |
1 tl | dijon-sinappia |
ripaus | mustapippuria |
1 dl | öljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
Kanafileitä syöjien mukaan, 1 per henkilö esimerkiksi
Muut ainekset
1 - 2 kpl (400 g) | rooman- eli side- tai jäävuorisalaattia | ||||||||||||
4 viipaletta | vaaleaa tai tummaa paahtoleipää | ||||||||||||
1 - 2 rkl | Oliiviöljyä/öljyä | ||||||||||||
1 | valkosipulinkynsi | ||||||||||||
1/2 dl | parmesaaniraastetta tai parmesaanilastuja. Helpoiten lastut (kuten tuossa meillä) saa veistämällä kuorimaveitsellä viipaleita juustosta. |
Valmista kastike. Sekoita muovisessa astiassa keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet (voi hienontaa suoraan sinne astiaan), murskattu valkosipuli,
sitruunanmehu, vesi, sinappi ja mustapippuri. Sekoita hienoksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljy vähitellen ohuena
nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen.Kastikkeesta pitäisi tulla melko paksua ja vaalean väristä.
Paista kanafilet joko fileinä tai kuutioina pannulla voissa tai öljyssä kypsäksi. Lisää suolaa ja pippuria.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja
kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun
leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada
kastike salaatille. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja lisää rapeat
leipäkuutiot tai -krutongit. Nostele kastike salaatin joukkoon
salaattiottimilla. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti