maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sushi

Teimme vaihteeksi sushia ja ihan hyvin onnistui. Tosin olimme eri mieltä riisin kypsyydestä; toisen (riisin keittäjän) mielestä se oli ihan onnistunutta, mutta sen olisi pitänyt jäähtyä vielä lisää, toisen mielestä se oli mennyt ylikypsäksi. Olemme tehneet itse sushia kolme kertaa ja yksi asia on aina vähän vaivannut, marketista ostetut levät (norit) ovat olleet aika sitkeitä verrattuna ravintolan vastaaviin. Makirullia on suorastaan vaivalloinen syödä. Missä siis vika?

Tämän linkin takana on hyvä riisinkeitto-ohje (jotenkin ne riisipakettien kyljessä olevat eivät vaikuta niin hyviltä) ja siinä on ennen kaikkea mukana etikkakastikkeen ohje (awasezu), joka maustaa riisin sellaiseksi, kuin sen käsittääkseni kuuluukin olla. Sen ohje puuttui ainakin nyt ostamamme riisipaketin kyljestä.  Linkistä löytyy myös hyviä ja selkeitä ohjeita erilaisille sushivariaatioille.

Lisukkeina meillä oli soijaa, wasabia, säilöttyä inkivääriä sekä soijan ja sweet-chili saucen sekoitusta. Ruokajuomana japanilaista sekä thaimaalaista olutta sekä Slovenian reissulta tuomaamme valkoviiniä. Voisin kyllä vannoa, että sloveniassa kyseisestä rypäleestä valmistettu viini maistui paljon makeammalta ja siten paremmalta, kuin nyt nauttimamme. Pullon kyljessä lukikin dry, itse olen enemmän puolimakean viinin ystävä. Viini ei ehkä ollut mikään paras valinta sushille, mutta toimi hyvin ruoan jälkeen nautittavaksi.

Sushi

Meillä oli aineksina tuoretta lohta, keitettyjä ravunpyrstöjä, kurkkua, paprikaa ja avokadoa.
4 kommenttia:

  1. Moi! Sinun sushi näyttää tosi kauniilta! Tein vain kerran nigirejä ja ne olivat kauheita :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tosin nyt kun noita makirullia katsoo, niin aika epätasaiselta näyttävät.

    VastaaPoista