keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Toast skagen

Toisen meistä suurinta herkkua ovat katkaravut ja heikkona kohtana tämän lisäksi myös kaikenlaiset täytetyt leivät, (täytteensä siis joku yleensä majoneesipohjainen kana-, tonnikala- tai katkaraputahna) kaupan kolmioleivisistä tiettyjen ketjujen patonkeihin. Näiden syömistä on ihan pitänyt rajoittaa ja nyt ne kuuluvat ainoastaan reissaamiseen. Lentokentillä, junassa ja automatkoilla saa syödä täytettyjä leipiä. Ja tietysti jos itse tekee täytteen, niin silloin tällöin myös kotona voi herkutella. Yksi parhaista on tietysti toast skagen, katkarapuleipä. En ole ihan varma, millainen on autenttinen tanskalainen toast skagen. Vaikuttaa siltä, että siinä on paahtoleivällä majoneesia ja ravut sitten erikseen. Noh, katsoin muutamia ohjeita netistä ja tein oman kevyemmän toast skagen version, ohje perustuu kyllä hyvin pitkälle Helsingin Sanomien verkkosivuilta löytämääni reseptiin. Vähän mentiin metsään siinä, että täytteestä tuli turhan juoksevaa kevyempien ainesosien vuoksi. Mutta hyvää oli kuitenkin!






Kevyempi toast skagen

1 pussi pakastekatkarapuja
1 kovaksi keitetty muna 
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaviiliä (tai majoneesia)
nippu tilliä
nippu ruohosipulia
salaatinlehtiä
valkopippuria 
sitruunamehua
paahtoleipää
voita 

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Hienonna muna haarukalla karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, kermaviili, muna, katkaravut ja vihersilput ja mausta kevyesti pippurilla. Lisää maun mukaan sitruunamehua, anna maustua hetken. Paahda paahtoleivät. Anna niiden jäähtyä ja voitele ne sitten voilla. Lusikoi rapuseos leiville salaatinlehtien päälle. Koristele sitruunaviipaleilla, tillillä ja ruohosipulilla.

  
Tämän kanssa sopi tietysti Tanskan tuliaisjuoma, laadukas Akvavit. Oli oikein raikasta, kun pidimme pulloa ja snapsilaseja jonkin aikaa pakasteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti