lauantai 24. maaliskuuta 2012

Munakoiso-mozzarellavuoka

Tässä taas viimeaikainen kasviruokakokeilu. Näköjään näin talviaikaan olemme tykästyneet pata- ja vuokaruokiin. Ohje on Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella - ohjelmasta bongattu. Olemme aika usein kokeilleet ko. ohjelman reseptejä ja monesta niistä on tullut kestosuosikkeja. Alunperin tämän ruoan pääosassa oli munakoiso ja parmesaani, mutta me käytimme parmesanin sijaan mozzarellaa ja punaleimaemmentalia. Pari vinkkiä; kannattaa leikata munakoisot aika ohuiksi ja paistaa oikein kauniin kullanruskeiksi pannulla ajan kanssa ja kärsivällisesti...Minulla kävi niin, että munakoisot olivat erikokoisia ja samaten en oikein jaksanut rauhassa paistaa niitä, jolloin valmiissa vuoassa oli välissä vähän ikäviä sattumia; paksumpia ja raaempia munakoisoviipaleita, jotka maistuivat lähinnä korppujauhoille. Muutoin vuoka oli oikein hyvää, itsetehty tomaattikastike teki siitä ekstrahyvää. Kuten monet muutkin vuokaruoat, tämä maistui seuraavana päivänä vieläkin paremmalta. Lämmitin sen seuraavana päivänä uunissa, jolloin ne vähän raaemmatkin palat kypsyivät sitten seuraavaan kattaukseen. 



Munakoiso-mozzarella (parmesaani)vuoka

Tomaattikastike
1 sellerinvarsi hienonnettuna
2 sipulia hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 l tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 dl punaviiniä ja 0,5 dl brandyä (ei pakolliset, me käytimme omassamme aina kaapistamme löytyvää portviiniä, laitoin sitä 0,5 dl)
suolaa
lopuksi kourallinen tuoretta basilikaa ja persiljaa

Kuullota sipulit, valkosipuli ja selleri oliiviöljyssä ja lisää sitten muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen maukkaaksi, noin 30 min. Lisää persilja ja basilika valmiiseen kastikkeeseen. (Tämä muuten toimii hyvin ihan sellaisenaan vaikka pastan kanssa).

3-4 munakoisoa (itse muuten käytin vain 2 munakoisoa ja siitä riitti hyvin)
2 munaa kevyesti vatkattuina
2 dl korppujauhoja, joissa suola, pippuri, peperoncino (huom:en tiennyt mitä peperoncino on, käytin paprikajauhetta ja chilijauhetta sen sijaan...)
1 l äsken tehtyä tomaattisosetta
Parmesaanijuustoa/jotakin muuta juustoa, meillä punaleimaemmentalia
Mozzarellaa
Paistamiseen oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Leikkaa munakoisot renkaiksi, dippaa kanamunaan ja sitten maustettuun korppujauhoon.
Kypsennä runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Maista.
Levitä uunivuoan pohjalle tomaattisosetta ja sen päälle kerros munakoisoja. Ripottele parmesaaniraastetta / tai vaikka emmentalraastetta sekä mozzarellaa munakoisojen päälle ja jälleen kerros tomaattisosetta, munakoisoja ja parmesaania / emmentalia ja mozzarellaa. Jatka näin kunnes kaikki munakoisot ovat vuoassa. Viipaloi vielä mozzarellaa vuoan päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kokeile munakoisojen kypsyys tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti