tiistai 19. helmikuuta 2019

Kalaseljanka

Tästä nopeasta kalakeitosta tykkää meillä kaikki kolme. 1 veelle tietenkin tehdään erillisessä kattilassa vähän pelkistetympi ja suolaton versio ilman rapuja, kalalientä, piparjuurituorejuustoa ja pippureita. Lapselle tarjoan tätä riisin kanssa, ja sein lisäksi lisään yleensä myös lohta hänelle (me ei olla lohen ylimpiä ystäviä) - tulee vielä vähän enemmän täytettä massuun.  Resepti on alunperin soppa 365:sta, meidän versio on pikkuisen tästä alkuperäisestä muokattu. 

Kalaseljanka

Neljälle

1½ l kalalientä eli 3 kalaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
½ tl valkopippuria
¼ tl maustepippuria tai 4 kokonaista maustepippuria
4 rkl tomaattipyreetä
1 ps, 250 g, pakastejuuressuikaleita
1 rasia, 300 g, pakastekalaa, seitikuutiot ovat hyvä tässä
1 ps, 180 g, isoja pakastekatkarapuja
1 iso suolakurkku
1 ruukku tuoretta tilliä
1 sitruunan mehu
½–1 tl suolaa
4 rkl tai maun mukaan piparjuurituorejuustoa. Smetanakin toiminee, mutta piparjuuri tuo hyvän lisäsävyn tähän.

Lisää vesi kattilaan ja kiehauta. Kun vesi kiehuu, liota joukkoon kalaliemikuutiot. Lisää laakerinlehdet, pippurit ja tomaattipyre. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastejuurekset ja pakastekala. Laske lämpö ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

Huuhtele katkaravut siivilän läpi haaleassa vedessä ja anna olla hetken aikaa huoneenlämmössä, jotta ne sulavat. Pilko suolakurkku pieneksi kuutioksi. Hienonna tilli silpuksi. Lisää katkaravut, suolakurkku, tilli ja sitruunanmehu keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä enää. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. 

Tarjoile keitto yhdellä ruokalusikallisella piparjuurituorejuustoa per lautanen. Tai oman maun mukaan. Nauti!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti