lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulupöytään(kin) sopiva mausteinen kikhernesalaatti

Meillä on ollut aika poikkeuksellinen vuosi niin merkittävien työ- kuin yksityiselämän tapahtumien ja saavustusten vuoksi, ja joka näin vuoden loppua kohden pian huipentuu uuteen elämänvaiheeseen. Mikäli kaikki sujuu hyvin, meille syntyy pian esikoinen! Harmillisesti Mrs. Antiakatemialla todettiin ruokavaliohoitoinen raskausdiabetes joka on laittanut ruokaharrastajien elämän aivan uuteen uskoon! Tiukan dieetin ja tiukkaakin tiukemman ruokarytmin kanssa on ollut tekeminen, mutta terveellisyydestä on opittu paljon. Tästä lähtien kasvisten määrä syömisessä tulee kasvamaan, ja annoskoot pienenemään, se on varma. Ilman makeita herkkuja pärjää myös yllättävän hyvin. Mutta kyllä on aika ihanaa, että pian voi vähän hellittää tämän ruokahässäkän suhteen. No, tietysti tämä on paljon vaikuttanut blogiin, ja sitten myös esimerkiksi tämän vuoden joulun syömiset ovat Mrs. Antiakatemialle hiukan eri sorttia kuin on totuttu.

Tässäpä siis salaattiresepti joka sopii mainiosti joulupöytään, ja ihan mihin muuhunkin vuodenaikaan! Sisältää paljon raikkautta ja ihanaa mausteisuutta. Resepti on Vege-nimisestä erinomaisesta ruokakirjasta, ja alkuperäinen resepti taas on muokattu nyt paljon pinnalla olevalta kokilta Yotam Ottolenghiltä. 

Mausteinen kikhernesalaatti 


Iso kulhollinen

400 g kikherneitä huuhdeltuna ja valutettuna
1 kurkku kuutioituna
2 isoa tomaattia kuutioituna
150 g retiisiä ohueksi viipaloituna, ei tarvitse kuoria
1 punainen paprika kuutioituna
1 pieni punasipuli hyvin pieneksi kuutioituna
1 puntti korianteria hienonnettuna
0.5-1 puntti lehtipersiljaa hienonnettuna - laitoimme vain puolet kun koko puntti vaikutti niin suurelta määrältä
0.5-1 puntti tilliä hienonnettuna

Kastike
1 dl oliiviöljyä, tai 0.5 dl rypsiöljyä ja 0.5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
suolaa 
pippuria

Pese ja kuutioi kaikki tuoreet ainekset, pese ja silppua yrtit. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää kasvisten joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset pienessä astiassa. Kaada salaatin joukkoon. Viilennä salaattia jääkaapissa hetken. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti