sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Maanmainio grillimarinadi porolle, sienille ja kasviksille

Mrs. Antiakatemialle tuli yhtäkkiä makumuisto vuosikymmen(i)en takaa mieleen, muisto koski aivan mahtavaa punaisen lihan marinadia ja sitä varten piti ottaa yhteyttä Tätiin. Täti löysi reseptin arkistoistaan ja havaitsimme, että resepti on 1980-luvulta peräisin olevasta lehdestä! Reseptiin tuleekin ketsuppia...Toisinto tehtiin porolla, sienillä ja kasviksilla ja oli aivan huippuhyvää! Poro on hyvä grillattava. Olemme grillanneet nyt ulkofilettä ja näissä kuvissa on paahtopaistia. Molemmat olivat todella mureita ja herkullisia tällä tavoin vartaissa grillattuna. 

Maanmainio marinadiTeimme tuollaisia yhden raaka-aineen vartaita, ei tarvitse huolehtia eri kypsyyksistä tällä tapaa. Tänä kesänä olemme myös grillanneet varhaiskaalta lohkoina, hyvää on!
 
Porovartaat ennen grilliä.Valmista!

Noin neljälle

Marinadi
1 dl ketsuppia
2 rkl soijaa
1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Grillattavat, niin paljon kuin ruokalijat jaksavat syödä
Poron ulkofilettä, sisäfilettä tai paahtopaistia
Isoja herkkusieniä
Kesäkurpitsaa
Paprikaa
Varhaiskaalta


Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Upota puiset grillitikut astiaan jossa on vettä.

Pese sienet ja halkaise kahtia. Pese paprika ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuori kesäkurpitsa ja viipaloi noin sentin viipaleiksi.  Pese varhaiskaali ja leikkaa neljään osaan. Öljyä kaalenpalat tilkalla öljyä, varhaiskaalia ei marinoida. Poista porosta kalvot ja huonot osat. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. 

Siirrä porot litran minigrip-pussiin, jaottele kasvikset eri astioihin. Jaa marinadi porolle ja kasviksille. Sekoita hyvin. Marinadi on melko voimakasta, joten jo tunnin marinointi riittää hyvin. Poro voi olla tunnin ajan lämpimässä marinoitumassa, grillaushetkellä viimeistään lihan tulisi olla huoneenlämpöistä. 

Pujota kasvikset ja porot vartaisiin ja aloita grillaaminen. Grillaukseen (kestoon, lämpötiloihin) on vähän hankala antaa ohjeita, kun grillit ovat niin erilaisia, ja avotulenkin kanssa on aina vähän säätämistä. Nämä on tehty kaasugrillillä. 

Aloita grillaaminen paprikoista ja kaalista, grillaa suht kovalla teholla ja kääntele aika ajoin. Lisää sitten sienet ja sen jälkeen kesäkurpitsat grilliin. Siirrä kypsät folioon ym. lämpimään odottamaan mikäli tila loppuu kesken. Grillaa lopuksi porot kovalla lämmöllä. Kuulemma porolle riittäisi 5-7 minuuttia, me pidettiin noin 10 minuuttia, kun meidän grilli on aika tehoton. Kokeile kypsyyttä, meistä sopivan kypsä poro on semmoinen kimmoissa ja sisältä punertava, muttei verinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti