sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Hesarin korvapuustivohvelit

Mr Antiakatemia yllätti yksi sunnuntai ja teki meille korvapuustivohveleita! Mitä ihmettä? No, ne ovat  korvapuusteja, jotka uunin sijaan kypsennetään vohveliraudalla yksi kerrallaan. Tuli tosi hyviä! Rapeutta voi säätää paistoajalla. Kiva ja erilainen idea vaikka brunssille. Pakastimme korvapuustit joita emme kypsentäneet raakoina. Ne maistuivat sulatuksen ja paistamisen jälkeen hyviltä nekin. Ohje on suoraan Helsingin sanomista, julkaistu 25.2.16. Me teimme reseptin puolikkaana, mutta tässä alla täyden satsin ohje.

Korvapuustivohvelit




Noin 32 kpl
5 dl kevytmaitoa 
50 g hiivaa - tai pussin ohjeen mukaan kuivahiivaa 
1 kananmuna
1½ dl sokeria 
1 rkl jauhettua kardemummaa 
1½ tl suolaa 
noin 14 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Täyte
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia

Öljyä tai voita paistamiseen

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota tuorehiiva joukkoon. Lisää sekaan kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää / alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on sileää ja irtoaa kulhon reunoista. 

Anna kohota keittiöpyyhkeen alla noin 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi. Tee täyte; yhdistä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaneli. Levitä taikinalevyn päälle puolet voiseoksesta. Kääri levy rullaksi. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille. Toista toiselle taikinanpalalle. Kohota keittiöpyyhkeen alla noin 30 minuuttia.

Laita vohvelirauta lämpenemään keskilämmölle tai vähän sitä suuremmalle. Voitele vohvelirauta kevyesti voilla tai lisää siihen vähän öljyä. Paista vajaa 3 minuuttia,  pullat saavat jäädä hieman pehmeiksi sisältä. Jos haluat rapsakampia, paista noin 4 minuuttia.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti