torstai 7. tammikuuta 2016

Michelin-ravintolassa Lissabonissa

Vietimme joulua Lissabonissa ja jouluillallisen nautimme erittäin ylellisessä yhden tähden Michelin-ravintolassa nimeltä Eleven. No, ravintola oli kiinni aaton ja joulupäivän, joten illallinen oli sitten 23.12. Olipahan elämys, oksat pois! Ravintola oli ehkäpä jopa vähän liiankin hieno meille, tunsimme olevamme jotenkin vähän väärässä liigassa ja paikassa... Ravintolassa oli mukavasti muitakin asiakkaita. Tarjoilijoita oli kymmeniä, ja koko ajan kaksi herrasmiestä piti huolen meistä. Pöydässä kävi siis aikamoinen kuhina kaiken aikaa. Ruoka oli erinomaista ja kuten Michelin-paikoissa yleensä, viiden ruokalajin maistelumenu sisälsi loppujen lopuksi 12 eri annosta. Otimme myös viinimenun ja saimmekin hyvän kattauksen ja näkemyksen useista portugalilaisista viineistä. Kuitenkin, ehkä hiukkasen rennompi meno on enemmän mieleemme, ja jos vielä päädymme Michelin-paikkaan, voisimme mennä ensi kerralla lounaalle. Niissä on hieno ja arvokas, mutta kuitenkin rennompi tunnelma.  Lounailla on (yhden aiemman kokemuksen perusteella) myös aivan erinomainen hinta-laatusuhde. En tohtinut ottaa tänne ravintolaan järkkäriä ollenkaan mukaan ja vähän salaa kuvasin nämäkin otokset ruoista.

Elevenin maistelumenu


Ensimmäinen yllätyspala oli osteria. Alkuruoaksi oli porsaasta tehty pallero, viiriäisen munaa ja tuo punainen oli punajuurta, josta oli tehty spagettia.


 Sitten ihmettelimme tonnikalan kanssa tarjottavan liemen valmistusta! Se nousi lämmön johdosta tuolta alhaalta yrttien joukkoon ja solahti sitten takaisin jonka jälkeen kaadettiin tonnikalan päälle. Jännittävää!


 Tässä tonnikalaa ja lientä.


Sitten oli keiton vuoro, ja se oli herkullista! Keitossa oli selleriä ja miten hyvää siitä olikaan saatu!


 Keiton kanssa tarjoiltiin pekoniskonssi.


Pääruoaksi valitsimme molemmat ankan sijasta kolmea erilaista kalaa ja tryffelipastaa. Tämä oli herkullinen annos. Kolme vaaleaa kalaa olivat yllättävän erilaisia toisistaan, oli mukava maistaa niitä kaikkia.


 Sitten välissä saimme paikallisia juustoja ja viikunaa. Hyviä olivat!


 Tähän väliin tarjoiltiin raikastava suupala, marjoja, mustaherukkasorbettia, kakkua ja mansikkakermaa.


 Jälkiruoka sisälsi kolme minikokoista creme bruleta, porkkanasorbettia, kakkumurua, erilaisia kermoja, mitä kaikkea tässä olikaan. Tuo keskellä oleva appelsiinigeeli on herkullista, valtavan paljon makua sisältävä ihanuus.


 Kahvin kanssa saimme vielä joulun henkeen pipareita, suklaita ja marmeladia, sekö macaroneja.


Lähtiessä saimme mukaan vielä jouluyllätyksen!
Olipas se elämys, kertakaikkiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti