tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pasta bolognese

Mikäs sen mukavampaa, helpompaa ja maistuvampaa kotiruokaa kuin pasta bolognese!?! Pidemmittä puhetta tässä resepti, johon referenssinä toimi makuja.fi-sivun ohje.

Pasta bolognese


4-6 ruokailijalle

400g naudan jauhelihaa
1 pahvitölkillinen tomaattimurskaa, 400 / 500 g
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
isohko palanen juuriselleriä, raastettuna n. 1.5 dl
2 rkl/voita / loraus öljyä
1 tl vehnäjauhoja
2 dl lihalientä
1 rkl oreganoa/pizzamaustetta
2-3 tl kuivattua timjamia
suolaa 
mustapippuria
sokeria

pastaa = spagettia
juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli, kuori valkosipuli ja hienonna se. Kuori porkkana ja kuutioi se oikein pieneksi kuutioksi. Kuori juuriselleri ja raasta se raastimen karkealla puolella, siten että sitä on 1.5 dl, tai enemmänkin.

Kuullota juurekset ja sipuli pannulla voissa/öljyssä pehmeiksi. Ota hetkeksi sivuun pois pannulta. Ruskista jauheliha melko kuumalla pannulla (saa olla lämpöä, ettei jauheliha "keity" matalassa lämmössä). Lisää sipulit ja juurekset takaisin pannulle jauhelihan joukkoon ja sekoita. 

Keitä vedenkeittimellä 2 dl vettä, siirrä astiaan, lisää lihaliemikuutio kuumaan veteen ja anna sen sekoittua sinne.

Ripottele jauhelihan päälle jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska. Lisää mausteet; yrtit, suola (1 tl) ja pippuri (1 tl / useita rouhaisuja myllystä). Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä 15 minuuttia. Laita tässä vaiheessa pastavesi kiehumaan, mausta vesi runsaalla suolalla. Keitä paketin ohjeen mukaan.

Maista 15 minuutin jälkeen. Jos tuntuu hiukan mauttomalta, lisää suolaa ja pippuria, jauhelihan kanssa saa aina laittaa melko paljon suolaa. Lisää myös ripaus sokeria tuomaan tomaatin happamuuteen tasapainoa.Sekoita vielä ja nauti pastan ja juustoraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti