maanantai 1. joulukuuta 2014

Välimeren linturuukku

Tämä ruoka tuo lapsuuden mieleen, sitä tehtiin Ms. Antiakatemian kotona usein, resepti kulki matkassa ja tämä oli myös toisena bravuuriruokana opiskeluaikoina yhdessä "intialaisen" currykalan kanssa...Senkin kalaruoan voisi taas pitkän tauon jälkeen valmistaa ja reseptin voisi tänne laittaa muistiin. Oli tämä edelleen tosi hyvää, ei siinä mitään, vaikka riisi nyt meneekin vähän muusimaiseksi hauduttuaan tunnin uunissa :). Mutta ollaanpa alkuperäiselle reseptille, joka on peräisin jostakin 90-luvun lopun ruokalehdestä, uskollisia.  Ja on muuten helppo resepti!

Välimeren linturuukku



Iso padallinen
2.5 dl pitkäjyväistä riisiä
4.5 dl vettä
Kanan koipia, reisiä tai kanan rintafileitä (luineen), mielellään ei-marinoituja, esim. 4 kpl, tai niin paljon kuin pataan mahtuu
paprikajauhetta
chilijauhetta
1 kanaliemikuuntio
2 tl tomaattipyrettä
3 rkl tomaattimurskaa
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä / yksi soolo valkosipuli (nämä ovat muuten hyviä)
puolikas punainen tuore chili
viisi pyöräytystä mustapippuria myllystä
suolaa
1.5 tl kuivattua rakuunaa
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria

Ripottele hieman suolaa, sopiva määrä paprikajauhetta ja chilijauhetta kanoille, hiero ne kanan pintaan, anna olla huoneenlämmössä sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset. 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko sipuli ja valkosipuli hyvin pieneksi. Poista chilistä siemenet ja rihmasto, pilko pieneksi. Liota kanaliemikuutio puoleen desiin kuumaa vettä. Lisää padan pohjalle loput vedet ja liotettu kanaliemikuutio. Lisää riisi, sekoita. Lisää kaikki loput ainekset ja mausteet pataan (lisää myös hieman suolaa, vaikka sitä onkin jo kanan pinnassa), sekoita hyvin. Lopuksi upota kanat pataan ja laita kansi päälle ja laita uunin keskitasolle. 

Kana on uunissa yhteensä noin tunnin. 40 minuutin kohdalla sekoita hyvin ja ota kansi pois, mutta tarkkaille, ettei nestettä pääse liikaa haihtumaan. Sitä voi myös lisätä hieman tarvittaessa. Tarkista tunnin kohdalla kanan kypsyys paistomittarilla, kana on kypsää kun sen sisälämpötila on 75 astetta ja näin kuumaksi luinen rintafile ehti tunnissa meidän uunissa. Tarkista myös riisin kypsyys samaan aikaan ja anna muhia tarvittaessa vielä muutaman minuutin mikäli riisi ei ole vielä valmista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti