maanantai 11. elokuuta 2014

Marinoidut mansikat

Mansikoiden paras sesonki taitaa olla pian ohi, mutta tässäpä nopea ja helppo jälkkäriresepti. Toimii varmasti myös muilla hedelmillä, esimerkiksi nektrariineilla.

Marinoidut mansikat


Tuoreita mansikoita tai muita hedelmiä, määrä syöjien mukaan
1 sitruunan kuori
yhden tai kahden sitruunanpuolikkaan mehu
hyvää punaviiniä 1-2 dl
1-2 rkl sokeria

Poista mansikoista kannat ja puolita ne, lisää tarjoiluastiaan. Raasta sitruunankuori mansikoiden päälle (meillä ei ollut mökillä tuolloin raastinta, joten ihan vain kuorimme sitruunan mahdollisimman ohuelti, hyvää makua antoi noinkin). Kaada päälle hyvää punaviiniä niin paljon, että mansikat peittyvät, tai liemen määrä tuntuu sopivalta. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää sokeri. Tarkista liemen (eli sitruunamehun, sokerin ja punaviinin) maku ja lisää aineksia oman maun mukaan, pääasia että hyvältä maistuu! Anna maustua jääkaapissa tunnista eteenpäin, maku vain paranee seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti