torstai 9. tammikuuta 2014

Viikunahillo tuoreista viikunoista ja tuorepuristettu omena-inkiväärimehu

Jouluna annoimme lahjana herkkukoreja, joissa oli tätä itsetehtyä viikunahilloa, tuorepuristettua omena-inkiväärimehua, näkkileipää, mantelimääpähkinävoita ja juustoja. Juustoja ei sentään tehty itse. Tässä tulee ohjeet kahteen ensimmäiseen, hillon ohje täältä. Hillon tekemiseen menee kaikkineen vajaa 3 tuntia. Mehun tekemiseen tarvitsee kyllä mehulingon. Tämä on maailman parasta mehua! Uskomattoman makeaa siihen nähden, että tähän ei lisätä sokeria lainkaan. 

Viikunahillo


 Tuorepuristettu omena-inkiväärimehu



Viikunahillo, noin 1.1/2 kg hilloa

1 kg tuoreita viikunoita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 kanelitanko
500 g hillosokeria
1dl siirappia
1 dl portviiniä (tummaa) /alkuperäisessä reseptissä oli 1 dl konjakkia.

Huuhdo ja kuutioi viikunat. Kaada viikunat kattilaan kaikkien muiden ainesten kanssa. Anna mehustua noin kaksi tuntia.

Kuumenna ainekset kiehuvaksi ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista kanelitanko. Soseuta seos sauvasekoittimella. Kaada pestyihin ja kiehuvalla vedellä huuhdeltuihin tölkkeihin.

Omena-inkiväärimehu, noin 3 litraa

3 kg omenoita, käytimme Red Deliciousta, Jonagoldia ja jotakin puolaista tarjousomenaa
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä

Huuhtele omenat, poista puukannat, pilko pienemmäksi. Kuori inkivääri, pilko pienemmäksi. Lisää kaikki ainekset mehustimeen (vähän kerrallaan) ja mehusta. Parasta jos viilentää mehua vähän aikaa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti