sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Helppo päärynäherkku

Tässäpä raikas, kevyt ja maukas jälkkäri ruoan kuin ruoan päätteeksi. Maut sopivat myös oikein hyvin jouluun.

Helppo päärynäherkku


Kahdelle (pieni annos)
1 kypsä päärynä
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 appelsiinin mehu
1 kanelitanko
2 cm tuoretta inkivääriä
2 rkl sokeria

Lisää pieneen kasariin/kattilaan appelsiininmehu, kanelitanko, inkivääri ja sokeri. Keitä hiljalleen siten, että puolet nesteestä haihtuu pois; neste redusoituu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Kuori ja pilko päärynä pieneksi kuutioksi. 

Kokoa annos kahteen pieneen lasiin. Laita pohjalle  päärynäkuutioita, lisää sen päälle turkkilainen jogurtti siten, että se muodostaa "kannen" päärynöille. Kaada lopuksi päälle keitetty mehu. Halutessasi anna vielä viilentyä jääkaapissa. (Mehu jää juoksevaksi, se kuuluu asiaan, mutta sitä voi keittää halutessaan vielä enemmän kasaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti