tiistai 2. heinäkuuta 2013

"Avokado-skagen" omatekoisella majoneesilla

Juujuu, kyllä on omatekoinen majoneesi paljon kevyemmän ja raikkaamman oloinen ja makuinen kaupan majoneesiin verrattuna. Tässä hyvä reseptivinkki vaikkapa iltapalaksi, on muuten yllättävän täyttävä pala. 

Ps. hiilareita minimimäärä.

"Avokado-skagen" omatekoisella majoneesilla


Nopea majoneesi

1 kananmuna
1 rkl dijon sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
n. 5 dl  rypsiöljyä
suolaa
pippuria

Riko kananmuna yleiskoneeseen. Lisää sinappi, sekoita laitteella nopeasti. Laita kone pyörimään reippaalla vaihteella ja lisää joukkoon öljy ohuena norona, kunnes majoneesi on halutun paksuista. Joillekin 3dl öljyä voi olla jo sopiva. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, hurauta vielä sekaisin, maista. 

Majoneesin voi tehdä myös käsin, mutta silloin täytyy käyttää kananmunasta pelkkä keltuainen ja öljy pitää lisätä pieninä tippoina. 

Avokado-skagenit

Syöntikypsiä avokadoja
Katkarapuja
Korianteria
Majoneesia
Sitruunan mehua

Kuori ja halkaise avokado. Sulata katkaravut kuumassa vedessä. Laita majoneesi avokadon "kuppiin", lisää katkaravut, mausta korianterilla ja sitruunamehulla. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa katkaravut, majoneesin, sitruunamehun ja korianterin keskenään sekaisin ja sitten lisätä seos avokadolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti