sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Katkarapusalaatti thaivaikuttein

Tässä salaatissa on thairuoan ystävälle maut kohdillaan. Ihanan raikas ja terveellinen salaatti, joka sopii oikein hyvin myös alkupalaksi vaikka leipäpalan päällä tai tortillan sisällä. Ohje on nyt omasta päästä, alunperin siihen on vinkkiä saatu jostakin, muttemme yhtään muista mistä. (Aargh, vuoden synkimpänä aika kuvistakin tulee vastaavasti synkkiä, sameita ja omituisen värisiä).

Katkarapusalaatti, thai style


3 suurta tomaattia
1 pieni tai puolikas iso salottisipuli
puolikas punainen chili ilman siemeniä
2 syöntikypsää avokadoa
kourallinen tuoretta korianteria
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
1 ps pakastekatkarapuja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sulata katkaravut huoneenlämmössä tai lämpimässä vedessä liottaen. Pilko tomaatit pieneksi kuutioiksi, viisasta olisi poistaa tomaatista siemenet, nyt en muistanut; salaatissa olisi silloin parempi koostumus. Pilko sipuli hyvin pieneksi silpuksi. Poista chilistä siemenet, pilko hyvin pieneksi. Kuutio avokado tasakokokoiseksi kuutioksi. Pese korianteri ja pilko se. Laita kaikki ainekset sekaisin kulhoon ja sekoita varovasti. Mausta suolalla ja pippurilla, purista limen ja sitrunaan mehut sekaan, sekoita vielä kerran.

2 kommenttia:

  1. Tätä kokeilin tänään, paistoin tosin tuoreita katkarapuja pannulla. Tosi hyvää oli näinkin! Kiitos taas resptistä, nyt vilkuilen teidän muitareseptejä, josko löytyisi joku hyvä alkupala menuun.

    VastaaPoista
  2. Kiva että oli onnistunut resepti!

    VastaaPoista