maanantai 17. syyskuuta 2012

Katalonialainen Fideuá-mereneläväpannu

Glorian Ruoka & Viini esitteli jälleen aivan ihania reseptejä ja olemmekin uusimmasta numerosta kokeilleet jo neljää eri ruokaa. Kyllä ne siellä osaa. Tämä mereneläväpannu oli herkullinen ruoka ja sopiva näihin syysiltoihin. Reseptissä oli kyllä pakko olla iso virhe, sen verran iso että saatamme ensimmäistä kertaa laittaa palautetta ja pyytää oikaisua. Ohjeessa sanotaan, että pannuun tulee 30 g sahramia. Sahrami myydään 0.5 g pakkauksissa ja tuo määrä maksaa vajaan kolme euroa. Sahrami on "krookuksen sukuisen sipulikasvin kuivatuista, rihmamaisista emin luoteista saatava mauste, jota käytetään antamaan makua sekä keltaista väriä" (www.meira.fi). Tuo yksi pussillinen (teimme puolikkaan annoksen kahdelle huom.) riitti maustamaan pannun ja antamaan väriä, joten mikä lie virhe tuossa ollut. Nooo kaikesta huolimatta siis muutoin todella hyvä resepti. Aivan pakko moittia nyt tuota mökillä huonossa valossa otettua kuvaa, joka ei anna nyt ruoalle oikeutta, vaikkakin tiedostamme, miten ärsyttävää on kun haukutaan omia kuvia ja syytetään jotakin valaistusta....

 Fideuá eli katalonialainen "pyttipannu"
6 hengelle

16 pakastettua raakaa tiikerirapua
600g kuhan, siian tai mateen fileetä, meillä oli kuhaa ja ahventa
1 dl oliiviöljyä
1/2 kg tuoreita simpukoita (me oikaisimme ja laitoimme puolikkaaseen satsiin 1 prk säilykesimpukoita, eli voisi tuohon koko reseptiin laittaa 2 purkkia)
400g fideopastaa tai rakettispagettia (emme löytäneet isostakaan marketista fideopastaa, rakettispagetilla mentiin)
30 g sahramia Meidän mielestämme 1 g riittää tuohon kuuden hengen annokseen
6-8 dl kalalientä (meillä oli 1 kalaliemikuutio ja sitten ohjeen vesimäärä)
2 rkl silputtua ruohosipulia

Sulata ja kuori jättikatkaravut. Leikkaa kalafileet 2-3 cm:n paloiksi. Lorauta pannuun puolet oliiviöljystä ja paista kalapalat kypsiksi. Nosta ne syrjään odottamaan.

(Esikäsittele simpukat. Harjaa kuoret kylmässä vedessä ja poista parta. Kopauta simpukoota ja poista ne, joiden kuroi ei sulkeudu tiiviisti.)

Kuumenna loput oliiviöljystä. Paista spagettia öljyssä välillä sekoittaen kunnes se on vaaleanruskeaa (emme tienneet mitä tuo tarkoittaa rakettispagetin osalta, paistoimme sitten jonkun vajaa 10 min) 5-10 minuuttia. Liuota sahrami tilkassa kalalientä ja lisää se spagettiin. Lisää loppu kalaliemi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes liemi on lähes kokonaan imeytynyt pastaan ja se on kypsää ja kosteaa. Tarkista maku.

Lisää paistetut kalanpalat, simpukat ja katkaravut. Hauduta kannen alla, kunnes kaikki ainekset ovat kuumentuneet (ja tuoreet simpukat auenneet) noin 5-10 minuuttia. Älä keitä,etteivät ainekset sitkisty. Koristele silputulla ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti